Neulenurkas tikutahan villavaattehia Ukrainan sotilaille – lahajoota lankoja ja puikkoja!

Kosolan kievarissa alkaa kokoontua tiistaisin klo 12-14 neulepiiri, jossa voi kutoa Ukrainan sotilaille muun muassa villasukkia, ampumalapasia ja kypäränalusmyssyjä.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainas jatkuu eikä näköpiiris oo rauhaa. Ukrainan armeijan ponnistuksia voi tukea varustamalla sotilaita lämpöösillä villavaattehilla, ja niitä aletahan nyt tikuta Kosolan kievaris. Lapualta on lähärös avustuskuorma Ukrainahan huhti-toukokuus, joten sen kyytihin saaraan jo ensimmääset neuleet.

Ukrainalaaset puolustajat Kharkivin alueella löytivät hylätyn lastenkelekan eiväkkä hukannehet tilaiasuutta vähän rentoutua. Lähde: Ukrainan armeijan virallinen sivusto war.ukraine.ua, jonka kuvat on käytettävis sodasta kertoviin tarkootuksihin. Kuvaaja: kirjailija Kostiantyn Liberov ja Vlada Liberova.
Lääkärit hoitavat haavoottunutta miestä Kharkovassa tammikuus 2024 Venäjän ohjushyökkäyksen jäläkehen. Lähde: Ukrainan armeijan virallinen sivusto war.ukraine.ua, jonka kuvat on käytettävis sodasta kertoviin tarkoituksihin. Kuvaaja: Sofia Gatilova

Neulepiiri kokoontuu 27.2. alakaen joka tiistai klo 12-14, ja ohojaajana toimii Aino Lilja. Häneltä saa mallit ja ohjeet ampumalapasiin, kypäränalusmyssyyhin ja vartalonlämmittimihin. Aikuusen koon miesten villasukkia voi teherä tavanomaasilla malliilla, ja mieluummin sekootelangasta (villasukkalangasta), joka kestää kulutusta. Neuleita voi kutoa kievaris myös muulloon kahavilan aukioloaikoona ma-pe klo 10-17.

Ukrainan sairaaloos tarvitahan myös lasten villasukkia, myssyjä ja peittoja sekä virkattuja turvalonkeroota. Taito Etelä-Pohjanmaa toimittaa niitä myös Suomen sairaaloihin. Niihinkin saa ohojeet neulepiiris. Helepointa on osallistua tekemällä vakiokokoosia paloja, joista yhyres kootahan lasten peittoja.

Kievaris otetahan vastaan lahajootuslankoja, puikkoja ja pyöröpuikkoja, ja pienekkin keränloput kelepaa.

Ensimmääsellä kerralla kannattaa ottaa mukahan omia lankoja ja kurinpuikot.

Aino Lilja on talkooaktiivi, joka on miehensä Jussi Liljan kanssa toiminu Lapualla asuvien Ukrainan pakolaasten tukena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search
Blogiarkisto

Viimeisimmät postaukset