Esteettömyys ja yhdenvertaisuus

Esteettömyys ja yhdenvertaisuus

Kosolan talon restauroinnissa ensiksi valmistuneet yleisötilat ovat kievarin tilat. Kievarissa toimii tilauskahvila ja tilausravintola, ja siinä voidaan järjestää myös kokouksia ja juhlia. Tiloihin kuljetaan matalamman siipiosan päädyssä olevan kuistin pariovista, joiden vapaa leveys on 140 cm. Pariovien takana on pieni porstua, jossa olevan oven vapaa leveys on 88 cm. Matalamman ja korkeamman siipiosan välillä sisätiloissa on pariovet, joiden vapaa leveys on 150 cm. Esteetön WC sijaitsee korkeamman siipiosan porstuassa, jonne vievien pariovien vapaa leveys on 145 cm. Esteettömän WC:n oven vapaa leveys on 88 cm. Kunnes korkeamman siipiosan pääsisäänkäynti valmistuu, hätäpoistumistienä toimii keittiöhenkilökunnan ulko-ovi, jonka vapaa leveys on 90 cm. Huonetilojen väleissä on matalia kynnyksiä, joihin on asennettu viisteet helpottamaan pyörätuolilla ja rollaattorilla liikkumista. Ne alakerran tilat, joissa restaurointi yhä jatkuu, eivät vielä ole täysin esteettömiä – mutta niihin tulee esteetön kulku tilojen valmistuessa. Talon historian säilyttäminen asettaa rajoitteita täydelle esteettömyydelle, minkä vuoksi yläkertaan pääsee toistaiseksi vain portaiden kautta. Yläkerran tilojen restaurointia ei ole vielä aloitettu, eivätkä ne ole toistaiseksi asiakaskäytössä.

WC:t ovat sukupuolineutraaleja. Esteettömässä WC:ssä on vetonaru avun pyytämiseksi. Lapsiasiakkaita varten kaikista WC:istä löytyy potta, vauvanhoitotaso on sijoitettu esteettömään WC:seen. Kievarin kahvila ja ravintola toimivat tilausperiaatteella, mutta avoimina kahvilapäivinä tiloihin on aukioloaikoina maksuton sisäänpääsy. Kievarissa on kolme syöttötuolia pikkulapsiperheitä varten. Tiloihin, joissa restaurointi yhä jatkuu, on turvallisuussyistä asiakkaille pääsy ainoastaan oppaan johdolla. Avustajat pääsevät ryhmien mukana talon opastetuille tarinakierroksille maksutta. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita.

Kohtelemme kaikkia tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti. Opettelemme ottamaan ihmisten erityistarpeet ja kulttuurierot huomioon toiminnassamme, kuuntelemme asiakaspalautetta ja haluamme kehittää vierailijakokemusta inklusiivisesti. Kotisivumme ovat responsiiviset, eli toimivat tietokoneella, tabletilla ja matkapuhelimella. Kotisivujamme voi selata myös ilman hiirtä, pelkällä näppäimistöllä.

Päivitämme tätä sivua, kun yhdenvertaisuuteen tähtäävät toimenpiteemme täydentyvät!