Kievarin neulenurkassa tikutaan Ukrainan sotilaille.

Kosolan kievarissa alkaa kokoontua tiistaisin klo 12-14 neulepiiri, jossa voi kutoa Ukrainan sotilaille muun muassa villasukkia, ampumalapasia ja kypäränalusmyssyjä.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu yhä eikä näköpiirissä ole rauhaa. Ukrainan armeijan ponnistuksia voi tukea varustamalla sotilaita lämpimillä villavaatteilla, ja niitä aletaan nyt tikuta Kosolan kievarissa. Lapualta on lähdössä avustuskuorma Ukrainaan huhti-toukokuussa, joten sen kyytiin saadaan jo ensimmäiset neuleet.

Ukrainalaiset puolustajat Kharkivin alueella löysivät hylätyn lastenkelkan eivätkä hukanneet tilaisuutta hiukan rentoutua. Lähde: Ukrainan armeijan virallinen sivusto war.ukraine.ua, jonka kuvat ovat käytettävissä sodasta kertoviin tarkoituksiin. Kuvaaja: kirjailija Kostiantyn Liberov ja Vlada Liberova.

Neulepiiri kokoontuu 27.2. alkaen joka tiistai klo 12-14, ja ohjaajana toimii Aino Lilja. Häneltä saa mallit ja ohjeet ampumalapasiin, kypäränalusmyssyihin ja vartalonlämmittimiin. Aikuisen koon miesten villasukkia voi tehdä tavanomaisilla malleilla, ja mieluimmin sekoitelangasta (villasukkalangasta), joka kestää kulutusta. Neuleita voi kutoa kievarissa myös muulloin kahvilan aukioloaikoina ma-pe klo 10-17.

Ukrainan sairaaloissa tarvitaan myös lasten villasukkia, myssyjä ja peittoja sekä virkattuja turvalonkeroita. Taito Etelä-Pohjanmaan toimittaa niitä myös Suomen sairaaloihin. Niihinkin saa ohjeet neulepiirissä. Helpointa on osallistua tekemällä vakiokokoisia paloja, joista yhdessä kootaan lasten peittoja.

Salonkiin otetaan vastaan lahjoituslankoja, puikkoja ja pyöröpuikkoja, ja pienetkin keränloput kelpaavat. Neulenurkassa voi kutoa myös muulloin, aina kahvilan aukioloaikoina ma-pe klo 10-17.

Ensimmäisellä kerralla kannattaa ottaa mukaan omia lankoja ja kudinpuikot.

Lääkärit hoitavat haavoittunutta miestä Kharkovassa tammikuussa 2024 Venäjän ohjushyökkäyksen jälkeen. Lähde: Ukrainan armeijan virallinen sivusto war.ukraine.ua, jonka kuvat ovat käytettävissä sodasta kertoviin tarkoituksiin. Kuvaaja: Sofia Gatilova
Aino Lilja on talkooaktiivi, joka on puolisonsa Jussi Liljan kanssa toiminut Lapualla asuvien Ukrainan pakolaisten tukena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Search
Blogiarkisto

Viimeisimmät postaukset