Mitä muuta voit tehdä lähiympäristössä?

LAPUA

Lapualle on nopeat ja hyvät junayhteydet eri puolilta Suomea, ja rautatieasemalta kävelet Kosolan Talolle viidessä minuutissa.

Kävelyetäisyydellä Kosolan Talosta ovat myös kaikki Lapuan keskustan kaupat, kahvilat, ravintolat, majoitustilat ja nähtävyydet:

Vastapäätä Kosolan Taloa – 0,1 km – joen toisella puolella on Lapuan tuomiokirkko. Kirkko on vuodelta 1827 ja se on Carl Ludwig Engelin suunnittelema. Engel suunnitteli myös mm. Helsingin tuomiokirkon, valtioneuvoston linnan, Helsingin yliopiston päärakennuksen ja Kansalliskirjaston.

Ihastuttavaan Jokilaakson matkailupuutarhaan on kävelymatkaa 0,3 km. Kauniilla alueella on kesäisin tuhansia kukkivia kasveja, erikoisia havupuita, vanhanajan ruusuja sekä hedelmä- ja marjatarha.

Yksi Napoleonin sotiin liittyvän Suomen sodan v. 1808-09 kenttätaisteluista käytiin Lapualla. Taistelun muistomerkki on 0,5 km:n päässä Kosolan Talosta. Ruotsalaiset (lähinnä suomalaiset sotilaat) saivat taistelussa voiton venäläisistä 14.7.1808. Ruotsin kruununprinsessa Victoria on syntynyt 14.7.1977 ja saanut nimensä voitollisen Lapuan taistelun mukaan.

A garden for travelers in Lapua

Ihastuttava Jokilaakson matkailupuutarha

Kulttuurikeskus Vanha Paukku sijaitsee 0,9 km:n päässä. Se on entinen patruunatehdas, jossa sijaitsee nykyisin mm. taidemuseo, taidegalleria, valokuvaamomuseo,
lounasravintola, kahvila sekä Lapuan Kankureiden myymälä, josta voi ostaa pellavasta ja villasta kudottuja tekstiilituotteita. Kulttuurikeskuksessa toimii myös Lapuan teatteri, ja keskuksen rannasta pääsee kesäisin hauskalle jokilaivaristeilylle.

Lapuan kartta

Lapuan Ympäristö

Lapualla ja lähiympäristössä on runsaasti muitakin kohteita, joissa voit nauttia upeasta luonnosta ja luontoaktiviteeteista, kulttuurista, ostosten tekemisestä, hyvästä ruoasta ja juomasta sekä jokivarsien kauniista maisemista. Suunnittele autoretki, lähietäisyyksillä löytyvät esimerkiksi:

– Suomen suurin huvipuisto Powerpark, Alahärmä /kesäisin. 30 min.
– Duudsonit Activity Park, Seinäjoen Ideaparkissa. 25 min.
– Hellyttävä eläinten vanhainkoti Wanha Markki, Ylistaro /kesäisin. 20 min.
– Kansainvälisesti palkittu ruisviskitehdas Kyrö Distillery, Isokyrö. 35 min.

– Alvar Aalto arkkitehtuurikeskus, Seinäjoki. 25 min.
– Suomen suurin tavaratalo Veljekset Keskinen, Töysä. 1 h.
– Ähtärin eläinpuisto. 1 h 15 min.
– Pohjanmaan rannikon idylliset vanhat puukaupungit, erityisesti Kokkola & Kristiinankaupunki
– Meteorin törmäyksestä muodostunut Lappajärvi
– Merenkurkun saaristo, UNESCO:n maailmanperintökohde
– Lauhanvuori-Hämeenkangas, UNESCO Global Geopark

Etenkin kesäisin Etelä-Pohjanmaa on täynnä erilaisia festareita, ulkoilmateattereita sekä
muita suuria ja pieniä tapahtumia!

Animal retirement home near Kosola house

Hellyttävä Wanha Markki eläinten vanhainkoti