BLOGI

Tämä on blogimme, jossa kerromme, mitä milloinkin on meneillään. Tätä kannattaa seurata, jos talon kunnostuksen eteneminen ja pohjalaisuus kiinnostavat.

Search

Kosolan talon uusi elämä

Restaurointi on edennyt siinä määrin, että kievaritilojen jatkeeksi on valmistumassa lisää huoneita joen puoleiselle sivulle. Miltä Kosolassa näyttää tänään?

Lue kirjoitus »

Lapualainen ruoka vuosisadan vaihteessa

Lähes kaikki ruoka oli luomua ja lähiruokaa, kun se vielä itse tuotettiin. Nykyisin ruoka ostetaan kaupasta, ja sen alkuperä on hämärtynyt monessakin mielessä. Miten ruoka valmistettiin ja miten se syötiin Lapualla 1800-luvun lopussa ja vielä 1900-luvun alussa, jolloin Eelinin emännyys Kosolassa alkoi?

Lue kirjoitus »

Saurun talo, Eelinin koti ja koulu

Lapuan emäntä-, käsityö- ja kasvitarhakoulu perustettiin aikana, jolloin naisasialiike taisteli naisten äänioikeuden, työoikeuden ja koulutusoikeuden puolesta. Naisen asemaan tarvittiin parannusta sekä kotioloissa, että yhteiskunnassa. Perhetausta varmisti sen, että Eelin osallistui kaikkeen opetukseen, jota koulu tarjosi.

Lue kirjoitus »

Urkuharmonin pitkä matka takaisin Lapualle

Vanha urkuharmoni on palvellut kolmen perheen musiikkiharrastusta Lapualla ja Ylihärmässä. Nyt se on päätynyt lahjana Kosolan taloon, johon soittimella on siteitä ennestään. Miten sen vaiheet kytkeytyvät Kosolaan?

Lue kirjoitus »
Search
Blogiarkisto

Viimeisimmät artikkelit