TIETOA

Pohjanmaa on kansanliikkeiden kehto ja jokilaaksojen halkoma lakeuksien maa. Se on toinen maa. Ja sillä on tuhansia tarinoita. Toiset niistä tunnetaan paremmin, toisista harva tietää. Vaikka niitä kertoisi kertomasta päästyään, niin yhä niitä riittää. Ja uusia tulee joka päivä.

KOSOLAN TALO ENNEN JA TÄNÄÄN

Kosolan talo oli olemassa jo silloin, kun 1808-09 käydyn Suomen sodan veteraaneja vielä eli, kun lapualaiset häjyt vielä riehuivat talon ympärillä ja kun moni isäntä oli yhä sitä mieltä, ettei ”herroja” tarvita lisää eikä sen vuoksi tarvita myöskään kansakouluja. Maailma muuttuu joka päivä. Missä kaikessa talon väki on ollut mukana?

POHJALAISUUS

Pohjanmaan historiassa on paljon sellaista, mikä selittää sitä miksi meidät pohjalaiset nähdään hieman erilaisina vielä tänäkin päivänä. Näillä sivuilla on siihen tarinaan pintaraapaisu. Lisää kerrotaan, kun tulette käymään.

POHJALAISTALOT

Pohjalaistalot ovat satoja vuosia kestäneen käsityöläisperinteen tulos, joka saavutti teknisen huippunsa 1800-luvun lopulla. Pohjalaistalojen pihapiirit kaikkine rakennuksineen antavat vieläkin leimansa maakunnan maisemalle.