
Iisakki Kosolan kalunkirjoitus
Iisakki Kosola oli alkujaan talon nuorempi poika eli tilaton mies. Näin kuitenkin luetteloitiin hänen omaisuutensa vuonna 1901.
Kaksi- ja puolifooninkinen, 160-vuotias pohjalaistalo keskellä eteläpohjalaista kulttuurimaisemaa. Ainutlaatuinen tarina ja ympäröivän maakunnan omaleimaisuus.
Laitetaan siihen eteläpohjalaisen kulttuuriperinnön vierailukeskus! Tehdään pohjalaisuuden päämaja! Se on nyt tekeillä. Tästä alkaa ihan uusi tarina.
Kosolan Talon kunnostuksen aikana tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus osallistua ohjatulle kierrokselle ja tutustua siihen, miten ja millaisin materiaalein 160-vuotiasta rakennusta korjataan – sekä siihen, mitä talo itse voi kertoa historiastaan. Kierroksia työmaakohteissa on harvoin tarjolla. Voi olla, että Kosolassa seuraava tilaisuus on vasta 100 vuoden kuluttua.
Meillä on blogi, jossa kerrotaan mitä kulloinkin on meneillään. Sitä kannattaa seurata, jos talon kunnostuksen eteneminen ja pohjalaisuus kiinnostavat. Tässä kerrotaan myös, milloin talossa järjestetään sellaisia tapahtumia joihin on mukava osallistua.
Iisakki Kosola oli alkujaan talon nuorempi poika eli tilaton mies. Näin kuitenkin luetteloitiin hänen omaisuutensa vuonna 1901.
Kosolan talo jaksaa yllättää! Vieläkin löytyy uusia väliseinän paikkoja ja mitä mielenkiintoisempia teknisiä ratkaisuja. Mikäs ihme tässä kuvassa on?
Paljon on vettä virrannut Lapuanjoessa sen jälkeen, kun Kosolan Talon seinillä on viimeksi näkynyt näin paljon uutta hirttä!
Komian tähären. Sen vuoksi kaksfooninkiset on alunperinkin rakennettu. Ei lainkaan haittaisi, vaikka saisimme kunnostustyöllämme pohjalaiseen tapaan aikaan sellaista kateutta, joka kannustaisi myös muita kunnostamaan omia vanhoja talojaan. Vaikka vieläkin komeammiksi!
Tahdotko kuulla meistä lisää? Tilaa uutiskirje! Se tulee kuukauden tai puolentoista välein. Tilauksen voi aina peruuttaa, jos alkaa siltä tuntumaan.
© 2020 Kosolan talo | Webdesign: Tilke. Osakeyhtiö