KOSOLAN KIEVARI

Kosolan kievarin tilat ja palvelut

Lapuan maamerkkinä kohoavan Kosolan talon historiallinen kievari toimii jälleen sadan vuoden tauon jälkeen. Talon laaja restaurointi on saatu valmiiksi koko alakerran osalta.

Kievarin puoli koostuu Iisakin tuvasta ja Vallesmannin salista, ja ne toimivat arkipäivisin 26.2.2024 alkaen lounaskahvilana. Iltaisin ja viikonloppuisin tiloja voi vuokrata yksityistilaisuuksiin, kuten kokouksiin, perhejuhliin tai kulttuuritapahtumiin. Kievarin tilat toimivat yhtenäisenä tilana noin 60 hengelle.

Käytössä on nettiyhteys, kokoustekniikka, äänentoisto ja akustinen piano. Tilaustarjoilut hoitaa kievarin oma pitopalvelu. Kuvitettuja historiaesityksiä pitävät talon tarinankertojat Heli Karhumäki ja Taina Hautamäki.

Muita vuokrattavia tiloja ovat:

– yläkerran kabinetti (10-15 hengelle)

– Isoon puolen Eelinin salonki (10-20 hengelle) ja Isoo sali (50-60 hengelle). Ne voidaan vuokrata tilaisuutta varten yhdessä tai erikseen.

Talon historia on poikkeuksellisen kiehtova ja monimuotoinen. Historiaopastuksia pitävät tilauksesta tarinankertojat Heli Karhumäki ja Taina Hautamäki.

Talokokonaisuus on rakentunut paikalleen Lapuanjoen rantaan kolmessa vaiheessa, joista varhaisin on 1700-luvulta. Tämän vanhimman talon rakenteiden päälle toteutettiin 1861 muutokset, joista rakentui talon matalampi siipiosa, nykyinen kievari. Vuonna 1887 rakennettiin sen kanssa kulmittain jokirannan suuntainen kaks- ja puolifooninkinen talo, ja ne yhdistettiin vuonna 1959 lähes 800 neliömetrin ja 24 huoneen kokonaisuudeksi yhdyskäytävin ja portaikoin.

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuisen miljöön tunnelmaan, pitopalveluun sekä kokouspalveluihin! Suunnitellaan yhdessä juuri teille sopivat palvelupaketit.

Yhteystiedot:
Osoite: 
Kosolankatu 1, 62100 LAPUA
Puhelin: Tiedustelut ja varakukset: Heli Karhumäki, puh. 040 172 3606
Sähköposti: heli.karhumaki@kosolantalo.fi