Kosolan tapahtumakalenteri

Kosolan talo on pohjalaisuuden päämaja, joka kokoaa ihmisiä näyttelyihin, konsertteihin ja teematapahtumiin. Olet lämpimästi tervetullut Kosolaan yksin tai yhdessä muiden kanssa.

Lounaskahvila ja taloon tutustuminen omatoimisesti

Kievarin lounaskahvila on auki ma-pe klo 11-16 sekä heinäkuussa myös lauantaisin klo 11-16.

Lounaskahvilan aukioloaikoina voit tutustua maksutta omatoimisesti talon alakerran valmiisiin tiloihin sekä yläkerrassa yhteen kokoushuoneeseen, Jääkärikabinettiin. (Restauroitaviin tiloihin ei ole pääsyä.) Ota avuksesi kievarista talon esite, joka kertoo talon vaiheista pääpiirteittäin yli 200 vuoden ajalta, katsele ympärillesi ja fiilistele menneiden aikojen tapahtumia tässä talossa.

Kosola-risteilyt ja tarinahetket neljästi heinäkuussa

Jokilaivan Kosola-risteilyt lähtevät Vanhan Paukun laiturista neljänä keskiviikkona 10. heinäkuuta alkaen, lähtö klo 15.15. (10., 17., 24. ja 31. heinäkuuta.) Jokilaiva rantautuu Kosolan laituriin noin klo 15.30, ja matkustajat siirtyvät Isoon saliin kuvitetulle aikamatkalle ”Kosolan talon kuohuvat vuodet”, kesto noin 45 minuuttia. Tarinahetkeen voi osallistua myös ilman risteilyä, tarinalippu 5 € maksetaan paikalla oppaalle käteisellä tai kortilla.

La 13.7. klo 14 Tuuleta lapuanpaitaa -tapahtuma – nyt saa käyttää sinimustaa!

Tätä on toivottu ja nyt se toteutuu: sinimusta paita päälle ja kaffille Kosolaan! Kokoonnutaan Isoon saliin ja jaetaan kokemuksia sinimustan paidan käyttämisestä. Mitä muistoja siihen liittyy? Mistä oot oman paitas saanu? Ookko saanu siitä kehuja vai pottuilua? Ainakin viis ihimistä on luvannu kertua oman paitansa tarinan. Klo 14.15 kuvaesitys sinimustan paidan vaiheista ja merkityksistä – miten körttiseudun kansanpaidasta tuli Lapuan liikkeen tunnus, ja miten se voi jälleen palata leppoisaksi kotiseutupaidaksi. Klo 15 lapuanpaitaisten yhteiskuvaus Kosolan jokirannas. Kahvila auki koko päivän klo 11–16.

Su 14.7. klo 11–16 Prinsessakahvila ja näyttely

Kahvila somistautuu kuninkaalliseen ilmeeseen, sillä tänään vietämme Ruotsin kruununprinsessa Victorian syntymäpäivää! Hän on syntynyt Suomen sodan voitokkaan Lapuan taistelun muistopäivänä 14.7.1977, joten onko sattumaa, että hänen nimensä tarkoittaa voittoa?

Näyttelyssä esillä kimaltavia pukuja, kenkiä ja koruja pienille prinsseille ja prinsessoille, ja kaikkia saa sovittaa ja kokeilla. Sitä hauskempaa, jos tulet prinsessa- tai prinssipuvussa! Näyttelyyn tutustuminen on maksutonta.

Näyttelyn yhteydessä on tarjolla myös herkku-buffet, jonka hinta on lapsilta 5 €, yli 12-vuotiailta 8 €.

La 24.8. klo 13 kirjailijatapaaminen, Sirpa Pääkkösen uutuuskirja Pohjalaisista juurista

Mitä juuret Pohjanmaalla tänä päivänä merkitsevät? Ylistarolaistaustaisen Sirpa Pääkkösen tietokirja Pohjalaiset, eikä muualta kehtaas ollakaan (SKS Kirjat 2024) kuvaa Etelä-Pohjanmaan värikästä kulttuuria ja historiaa. Pohjalaisten juurten merkityksestä heille itselleen kirjassa kertovat kirjailija Antti Tuuri, laulaja Paula Koivuniemi, arkkipiispa Tapio Luoma, hiihtäjä Juha Mieto, kuvataiteilija Soile Yli-Mäyry, näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, kirjailija Taina Latvala sekä sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi. Kirjan historiaosuudessa kerrotaan myös Vihtori Kosolasta ja Kosolan talosta. Kirjaa on myynnissä paikalla. https://kirjat.finlit.fi/sivu/tuote/pohjalaiset/5077755

Su 1.9. Kansanmusiikin klubi-ilta: Polenta, ketterä livebändi!

Polenta-yhtyeen syyskiertue pysähtyy Lapualla ja pitää klubi-illan kolmen viulistin ja yhden kitaristin voimin. Uutta kansanmusiikkia raikkaasti ja räväkästi! Yhtye soittaa omaa ja perinteistä pelimannimusiikkia hiki hatussa ja täydellä sydämellä.

Yhtyeen jäsenet, Mikko Malmivaara (kitara), Aino Kinnunen (viulu), Olli Sippola (viisikielinen viulu) ja Veera Kuisma (viisikielinen viulu) ammentavat inspiraationsa uusiin sävellyksiin mm. pohjoismaisesta perinnemusiikista. Polenta on päässyt yleisön suosioon energisenä tanssibändinä. Lippujen hinnat ilmoitetaan myöhemmin. Tiedustelut Veera Kuisma / Polenta 045 1107182

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Search
Blogiarkisto

Viimeisimmät postaukset