TÄLLÄÄNEN ON JÄÄKÄRITRAHTEERI JUURELLA-RAVINTOLAN MALLIHIN

Jääkäritrahteeri murtehella

Tammi- ja helemikuus on tulos sellaaset illallistrahteerit, johona maistuu muistikuvat jääkäriliikkeen aijoolta. Tällä ruokalistalla katetahan pitopöytä seuraavina päivinä:

-Tammisunnuntain illallisella lauantaina 28.tammikuuta kello kuuresta alakaen vapaussoran alakamisen muistamiseksi. Lue tilaasuuresta tarkemmin tältä sivulta.

– Lauantaina 25. helemikuuta Jääkärien lähtö ja paluu -illallisella. Ohojelmasta tarkemmin näillä sivuulla lähiaikoona.

Jääkärimenun on suunnitellu Juurella-ravintolan Jani Unkeri, ja sen pohojana on Etelä-Pohojammaan ja sen rannikolla jo 1900-luvun aluus käytös ollehet, jääkäriillekin tutut ruuat ja makuyhyristelmät. –

Jääkärimenuhun kuuluu iliman muuta tuhtia liharuokaa, täs tapaukses porsaanfileetä ja häränpaistia. Halusin tärkiää nostaa esihin myös tuon ajan kalaruokaa elikkä sisämaan särkeä ja merellistä silakkaa. Kasviksina on joka taloures tuohon aikahan tunnettuja värkkiä, niin kun punakaalia, löökkiä, juureksia, mummankurkkuja, omenoota ja soilta noukittuja karpaloota.

Hyvää pohojalaasta perunaa tariotahan rosmariinin kans haurutettuna ja saksalaasten mallihin perunasalaattina. Peräruakana tariotahan karamellikaakkua rannikon tyrnillä ja ennenvanhaasella kaardemummalla maustettuna.

Illalliskortti maksaa 62 eurua. Paikan pöyrästä saa varata Karhumäen Heliltä numerosta 040 1723606, mutta ilta-aikahan voit pistää mieluummin tekstiviestin. Meililläkin varaus tuloo perille osoottees heli.karhumaki@kosolantalo.fi. Pistä meille viestiä, tärkiää näkisimmä teirät täälä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogiarkisto

Viimeisimmät postaukset

Viimeisimmät kommentit