Tutustuminen Kosolan restaurointiin

Lähde ainutlaatuiselle kierrokselle katsomaan, miten Kosolan Taloa restauroidaan Lapualla! Maatilan päärakennuksena, liiketiloina, majatalona, jääkärietappina, lapuanliikkeen päämajana sekä valtakunnallisen Herättäjä-yhdistyksen toimipaikkana ja kirjakauppana olleen talon kunnostus on edennyt sisätiloihin. Tartu tilaisuuteen nähdä talo tässä vaiheessa, sillä nyt näkyvissä olevat työvaiheet ovat seuraavan kerran esillä kenties vasta 100 vuoden kuluttua! Elämme ”kerran elämässä” -hetkiä.

Näe, miten uusia hirsisiä väliseiniä palautetaan alkuperäisille paikoilleen ja lankkulattiat rakentuvat. Kuule, mitä etua on esimerkiksi puupaneeleista, pinkopahveista ja savirappauksista pintakäsittelyjen vaihtoehtoina. Entä miten huoneita käytettiin alunperin ja millaisia toimintoja niihin nyt on tulossa? Katso, miten nykyaikainen keittiö ottaa paikkansa vanhoissa tiloissa. Tutustu siihen, millaisin ideoin 160-vuotiaan rakennuksen historiaa pyritään jatkamaan niin, että se säilyy Lapuan tuomiokirkon valtakunnallisessa kulttuurimaisemassa muistin paikkana!  

Pohjalaismallisen talon kiinnostavuutta lisää sen hurja koko: kaks ja puoli fooninkia ynnä 800 neliötä! Talossa asuneiden ja siinä vaikuttaneiden ihmisten tarinat kytkeytyvät paikkakunnan, Pohjanmaan ja koko Suomen historiaan lisäten kiinnostavuutta entisestään. Pohditaan, millainen maailma oli heidän eläessään.  

Erityistä huomioitavaa:

  • Kannattaa varautua tukevin jalkinein ja säänmukaisella vaatetuksella
  • Työmaakohteena ei sovellu pienille lapsille                                 
  • Kohde ei ole esteetön: portaita ja kynnyksiä ym. 
  • Noudatetaan annettuja turvallisuusohjeita

Kesto:

  • Ryhmän toiveiden mukaan 1-1,5 h

Hinnat:

  • 5-9 henkilöä  39,80€/hlö
  • 10-19 henkilöä  23,85€/hlö
  • 20 henkilöä tai enemmän 13,10€/hlö

Voit  tehdä varauksen joko suoraan tällä sivulla tai ottamalla yhteyttä: 

Kosolan Talo Oy
taina.hautamaki@kosolantalo.fi
puh. 0400 317 138

Varaukset ja tiedustelut:

Kosolan Talo Oy, Taina Hautamäki
puh. 0400 317 138
taina.hautamaki@kosolantalo.fi

Yhteystiedot

Kosolankatu 1
62100 Lapua

Sähköposti:
taina.hautamaki@kosolantalo.fi

Ota yhteyttä

Seuraa meitä
somessa!

Tilaa meidän uutiskirje!

Tahdotko kuulla meistä lisää? Tilaa uutiskirje! Se tulee kuukauden tai puolentoista välein. Tilauksen voi aina peruuttaa, jos alkaa siltä tuntumaan.

© 2020 Kosolan talo | Webdesign: Tilke. Osakeyhtiö