KURKISTUS KULISSEIHIN

Kosolan Talon kunnostuksen aikana tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus osallistua ohjatulle kierrokselle ja tutustua siihen, miten ja millaisin materiaalein 160-vuotiasta rakennusta korjataan – sekä siihen, mitä talo itse voi kertoa historiastaan. Kierroksia työmaakohteissa on harvoin tarjolla. Voi olla, että Kosolassa seuraava tilaisuus on vasta 100 vuoden kuluttua.

Kenelle? Rakennusperinnöstä kiinnostuneille, vanhojen rakennusten kunnostajille ja perinnerakentamista suunnitteleville!

Maan pinta talon ympärillä on noussut jättäen sokkelin maan sisään. Ovia ja ikkunoita on siirretty moneen kertaan. Eri vuosikymmenten remontit on tehty ajalleen ominaisin materiaalein ja menetelmin. Miten kaikesta tästä aiheutuneet vauriot korjataan perinteisesti ja luonnonmukaisesti? Mitä laitetaan muovin ja lastulevyn tilalle ja miksi? Miten tuleva toiminta sopeutetaan tiloihin vanhan talon arvoja säilyttäen?   

Kosolan Talon kiinnostavuutta lisää sen hurja koko: kaks ja puoli fooninkia ynnä 700 neliötä! Talon historia lisää kiinnostavuutta entisestään – Vihtori Kosolasta ja lapuanliikkeestähän talo yhä parhaiten tunnetaan. Koko tarina on kuitenkin vielä paljon kiehtovampi!     

Nyt on se hetki, jolloin voi katsella Kosolan talon sisimpiä salaisuuksia ja nähdä millaista on perinteinen korjaaminen!

Erityistä huomioitavaa:

  • Kannattaa varautua tukevin jalkinein ja säänmukaisella vaatetuksella
  • Työmaakohteena ei sovellu pienille lapsille                                 
  • Kohde ei ole esteetön: portaita ja kynnyksiä ym. 
  • Noudatetaan annettuja turvallisuusohjeita

Lisäpalvelut: Räätälöidään toiveiden mukaan.

Hinnat:

  • 2-5 henkilöä 199,00€/ryhmä/tunti (39,80€/hlö 5 hengen ryhmässä)
  • 6-10 henkilöä 238,50€/ryhmä/tunti (23,85€/hlö 10 hengen ryhmässä)
  • 11-20 henkilöä 262,00€/ryhmä/tunti (13,10€/hlö 20 hengen ryhmässä)