Kirjallisuuskahvila la 23.3. klo 13 – Kuka oli kommunistijohtaja Gus Hall?

Miten on mahdollista, että lapualaisen rengin ja piian pojasta tuli Yhdysvaltain kommunistipuolueen johtaja vuosikymmeniksi? Tule kuulemaan erikoinen elämäntarina Kosolan taloon lauantaina 23.3. klo 13. Tietokirjailija Tuomas Savonen kertoo kirjansa pohjalta tästä erikoisesta persoonasta. Kahvila auki klo 13-15.

Moskovan mies vakoilun verkossa

Otava kertoo Tuomas Savosen kirjoittamasta tarinasta seuraavaa:

Tositarina amerikansuomalaisesta kommunistijohtajasta ja suuresta vakoiluoperaatiosta.
Arvo Kustaa Halberginä syntyneen Gus Hallin (1910–2000) elämää leimasivat vakoilu, pimeä raha ja kylmä sota. Hall johti yli 40 vuotta Yhdysvaltain kommunistista puoluetta, jolle virtasi rahaa Neuvostoliitosta. Liittovaltion poliisi FBI oli soluttautunut puolueeseen, ja sen keskeisin myyrä oli Hallin perhe- ja puolueystävä Morris Childs. Näin Yhdysvallat sai huipputason tietoa Kremliä myöten.

Kirjassa limittyvät Hallin ja Childsin elämäntarinat. Miksi Hall pysyi totalitaristisen järjestelmän tukijana, vaikka hän eli läntisen vapauden keskellä? Miksi Childs hylkäsi aatteensa ja ryhtyi myyräksi?

Lapualaisen rengin ja piian pojasta tuli Yhdysvaltain kommunistipuolueen johtaja vuosikymmeniksi. Erikoinen tarina on nyt julkaistu kirjana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Search
Blogiarkisto

Viimeisimmät postaukset